اگر بخواهيد با ديگران ارتباط پيدا کنيد بايستي از صورت خود استفاده کنيد. این حالتهاي صورت است که رايج ترين شکل ارتباط موثربین انسانها را ایجاد کرده است.

حالتهاي صورت ما باعث انتقال احساس ما به ديگران مي شوند وتوسط ديگران براي ارزيابي احساس ما بکار گرفته مي شوند.حتي در هنگامي که ما بطور عمدي قصد مخفي کردن احساس واقعيمان را داريم سيگنالهاي زير پوستي که نشان دهنده واقعيت ماجراست مي تواند باعث شرمند گي ما شود.

لبخند و ارتباط برقرار کردن


برخي افراد در هنگام بيان احساس حرکات زيادتري در اجزاء صورت دارند که به آنها اکستروورتر مي گويند تحقيقات نشان دادهاند که برخي حالتهاي صورت قابل يادگيري و برخي ارثي هستند. افراد بازيگر و کمدين از اين خصوصيت براي يادگيري و تقليد استفاده مي کنند و ما بعنوان تماشا گرها فيس ريدر هستيم.
در اين ارتباط تفاوتهاي جنسي وجود دارد بطوريکه به دليل کوچک تر بودن عضلات در خانمها و همين طورچربي زيادتر در بدن خانمها ممکن است قسمتي از اين حرکات پوشانده شود.


با اينحال مردان در بيان و نشان دادن حالت صورت ضعيف تر هستند چرا که همانند خانمها به احساساتشان پاسخ نمي دهند.نقاشي هاي کودکان و کشيدن صورت هاي خاص نيز به نوعي بيان احساس در جهت خوشي يا ناخوشي است. نوزادان به سيگنالهاي صورتي پاسخ داده و تمايل دارند تا آنرا تقليد نمايند.

لبخند و ارتودنسی

پس از لبخند اولین چیزی که نمایان می شود دندان ها می باشد و به همین منظور باز هم اهمیت ارتودنسی به میان می آید.
حالتهاي صورت بدون توجه به زبان ،فرهنگ و نژاد نماينگر احساس واحد هستند. يعني حالتهاي صورت بصورت جهاني واکنش هاي يکساني را ايجاد مي کنند.
توانايي ما براي دستکاري حالتهاي صورت وابسته به کنترل فعاليت عضلات زير پوست مي باشد که بطور کلي به آنها عضلات حالت دهنده صورت گفته مي شود.رابطه بسيار پيچيده اي بين مغز ،احساس ،اعصاب وعضلات وجود دارد تا درنهايت منجر به حالاتي مثل ترس ،خوشحالي يا ناراحتي شود.
اگر به هر دليلي اعصاب يک سمت دچار اختلال شود مثل فلج اعصاب صورتي ،نتيجه آن افتادن و شل شدن عضلات صورت در آن ناحيه خواهد بود ودر نهايت فرد حتي قادر به بيان احساس و لبخند کوچکي هم نخواهد بود.

همه ما داري يک حالت پايه براي بيان خوشحاليمان هستيم که با لبخند زدن آنرا اعلام مي کنيم.در صورت خوشحال بودن حتي در تنهايي نيز اين حالت ايجاد مي گردد. ولي گاهي اوقات ما در موقعيت هايي قرار مي گيريم که ابراز لبخند واقعي نبوده ولي ضروري است اي نوع لبخند لبخند آگاهانه ناميده مي شود.اين لبخند براي بهبود ارتباط لازم است مثلا هنگامي که در حال خوشامد گويي هستيم. اين لبخند مي تواند در مخفي کردن ناراحتي در مواقعي که احساس مي کنيم بيان احساس واقعيمان نامناسب است(مثل وقتي که هديه نامناسبي را در تولدمان گرفته باشيم؟) هم مي تواند استفاده شود.
لبخند داراي يک قاعده کاملا مشخص نيست.لبخند حاصل کشيدگي دهان در اطراف دندانها در وضعيت لبهاي بسته و باز است در لبخند لبها به عقب کشيده شده و برمي گردند ولي اين کل کار نيست با نمايان شدن دندانها به لبخند روح دميده شده و از اشتياق ديگري برخوردار مي شود..اگر دندانهاي ما تميز ،زيبا رديف و سفيد و سالم باشند حتما احساس ما متفاوت خواهد بود.تحقيقات نشان داده اند که تقريبا 11 نوع لبخند وجود دارد که بهترين آن هنگامي است که دندانها ديده مي شوند. با اين اطلاعات شما اگر فردي را در حال لبخند ببينيد احتمالا در حال ارزیابی این نکته هستید که آيا لبخند آگاهانه دارد يا واقعي!